Referentie: Belfius

Belfius

Het is zeer verrijkend om een “sparring partner“ te hebben wanneer je met de bestuurdersgroep niet alledaagse zaken wil aankaarten. Vooral al ze de werking binnen de CVBA’s zeer goed kennen en je helpen op een professionele manier gevoelige thema’s bespreekbaar te maken. De goed gestoffeerde opbouw en voorbereiding van het seminarie brengt de groep na korte tijd in een “momentum” dat toelaat delicate zaken op een constructieve manier bespreekbaar te maken en resultaat te boeken .

Op die manier zijn wij er bijvoorbeeld in geslaagd een“charter van de bestuurder “ op te stellen dat een bindend kader schetst waarbinnen een CVBA-bestuurder geacht wordt te functioneren en een coherent en door de ganse groep gedragen personeelsbeleid te definiëren.

- Daniel Feys, Directeur-bestuurder - Belfius Regio Oostende-Oostkust CVBABelfius

Met het vennotenteam op “bezinningsweekend” met als doelstelling : als wij als vennoten sterk staan, stralen we dit uit op onze ploeg en dat zal ons sowieso geen windeieren leggen naar zowel teamspirit als resultaten toe. In eerste instantie waren de bestuurders wat argwanend; waarschijnlijk door het onbekende.

We zijn het gewoon om businessplans uit te schrijven, vooral rond cijfers gericht maar dit was wel zeer ongrijpbaar. Hoe zijn we uit deze tweedaagse gekomen?

Samen met onze sparringpartner Yvonne van Deursen werd er een kader gecreëerd en vanuit dit kader, konden zaken zeer openlijk besproken worden zoals: “wat denken mijn collega’s over mij?” “Wat doe ik goed?” “Wat is mijn valkuil?” “Hoe kan de ploeg dat opvangen?” kwamen aan bod en werden zeer constructief doorgenomen, met respect voor mekaar.

Onze moderator speelde hierin een cruciale rol omdat zij dikwijls dingen doorprikte en dit vanuit een andere hoek bekeek, vaak een meer objectieve hoek. Op deze manier werden zaken in een ander daglicht gesteld en werd er regelmatig door om te denken een beter resultaat bereikt… Dus qua teambuilding naar het vennotenteam kon dit tellen ….

Daar is het echter niet gestopt : tijdens dit event zijn er HRM matig naar onze ploeg wel heel wat zaken bloot gelegd. Deze zaken zijn via coaching naar de ploeg gebracht. Ook dit sloeg aan, juist door de “andere” aanpak.

Vandaag staan we als ploeg sterker dan 6 maanden geleden, volgens ons zeker mede dankzij deze tweedaagse die ons geleerd hebben dingen te benoemen en van daaruit te streven naar oplossingen voor alle partijen.

Mijn advies : Maak tijd om deze zaken te bespreken met je vennotenploeg.

- Hilde Van Tigchelt
, Directeur-bestuurder - Belfius Kempen Noord CVBA

Meer referenties

We geloven in de kracht van onze klanten
en wij willen u helpen deze kracht te (her)ontdekken.