Heidi Brepoels

Welkom bij Switches

Welkom op mijn website. Fijn dat u benieuwd bent naar wie ik ben en waar ik voor sta. En misschien… waarmee ik u kan helpen.

Ik ben Heidi Brepoels. Reeds meer dan 20 jaar begeleid en train ik individuen en teams. Dit blijkt een boeiende reis te zijn naar en met mezelf in samenwerking met heel wat inspirerende en geïnspireerde collega’s met wie ik in al die jaren mocht samenwerken. En die me hebben geholpen te worden wie ik ben en steeds duidelijkere keuzes te maken in waar ik voor sta en waar ik mijn passie in vind.

Mijn doel is mensen te helpen om (opnieuw) een betere versie van zichzelf te worden. Een versie die hen toelaat om zich te ontplooien, bewust te zijn van hun sterktes en zich te richten op wat hen echt energie geeft.

U kan bij mij terecht voor individuele coaching en training.

Knowing yourself
is the beginning of all wisdom.

– Aristotle –

Activiteiten

_

Mijn focus ligt op het begeleiden van het individu in zijn professionele rol. Mijn persoonlijke overtuiging is dat mensen veel meer zelf in handen hebben dan ze soms denken. En hiermee ook een verschil kunnen maken binnen een organisatie. Ik wil mensen (terug) bewust maken van hun eigen mogelijkheden en kracht.

Individuele wandelcoaching

Ik begeleid mensen persoonlijk in functie van hun specifieke professionele vraag in individuele coachingstrajecten. Dat doe ik zowel bij curatieve issues (als het even niet loopt zoals het moet) maar (heel) graag ook pro-actief (bij bv. verandering van functie en/of voor mensen die nieuwe uitdagingen aangaan). En ook omdat mensen in managementfuncties soms nood hebben aan een klankbord.

Als coach help ik coaches om zelf hun pad (terug) te vinden. Elk individu heeft een enorme waaier aan kwaliteiten die de antwoorden kunnen leveren op zijn vragen. Mijn rol is om hem (terug) bewust te maken van welke kwaliteiten hij kan inzetten vanuit eigen kracht.

Specifiek aan mijn manier van werken is dat ik graag al wandelend coach. Onderzoek toont aan dat men sneller naar de essentie van de vraag gaat en de sessies productiever zijn. Dus… wandelschoenen aan en stappen maar.

Training

Trainingen worden op maat gecreëerd en aangepast aan de sector, organisatiecultuur en specificiteit van de doelgroep. Specifiek aan mijn manier van werken is dat de nadruk ligt op toepassen. In dit digitale tijdperk geloof ik niet in de meerwaarde van theoretische uiteenzettingen.

Tijdens toegepaste trainingen (of “visbokaaltrainingen” als u wil) wordt de vertaalslag gemaakt tussen theorie en praktijk. De nadruk ligt op gedrag inoefenen en reflecteren op persoonlijke cases. De basis voor goede communicatie, management, leiderschap, ligt immers in inzicht in jezelf. En dat is soms confronterend. En leerrijk tegelijkertijd.

Mon coup de coeur: “Focus on Collaboration”

Focus on Collaboration is een traject dat zich richt tot sleutelfiguren in organisaties. Het geeft concrete handvaten hoe je als individu vanuit echte connectie en doorgedreven dialoog het verschil kan maken in de samenwerking met anderen. De magie ontstaat wanneer mensen dit doen vanuit hun eigen persoonlijkheid en kracht en niet vanuit “systeempjes”. Dit maakt deze training anders dan anders en heel persoonlijk. En daardoor net zo effectief.

Dit programma is mijn “master piece”. Het is ontstaan uit diverse programma’s die ik in al die jaren heb gegeven en gevolgd. Het is wie ik ben en waar ik voor sta: voor prachtig worstelen met echtheid en oprechtheid in organisaties, als individu binnen een groter geheel.

Meer info over dit programma vind je hier.